Използване на ИКТ и безплатни уеб инструменти в класната стая

Непосредствено преди началото на учебната година екип от четирима учители, представители на СУ „К. Константинов”, взе участие в обучение по международната образователна програма „Еразъм+“,  проект  „Иновации за всички“ 2017-1-BG01-KA101-035880. Обучението се проведе в няколко града на територията на Португалия за периода от 4-ти до 8-ми септември. Обмяната на опит на международно ниво и придобиването на нови познания бяха свързани с иновативните методи за преподаване в класната стая, обединени под името „ICT AND FREE WEB TOOLS IN EDUCATION: Another way to Teach and Learn 2017”.

Други участници в обучението бяха учители и университетски преподаватели от Швеция, Полша, Кипър, Норвегия, Румъния и Португалия, които бяха включени в екипи с представители от всяка страна и се справяха с различни нестандартни задачи, съревновавайки се помежду си. Освен лекционния курс, културният обмен и предизвикателствата към учителите, програмата на обучението включваше и посещение на класна стая на бъдещето, която е първата по вида си Innovative Teaching classroom (в близост до град Сетубал) и вече е станала прототип за още 28 такива кабинета на територията на Португалия. Технологично оборудваната, модерна и достъпна за всички учители стая е създадена отново по европейски проект и нейното усъвършенстване в полза учениците продължава.

Част от обучението бе проведено в Профилирано техническо училище „Емидио Наваро”, което е четвърто в световната класация за най-добри технически училища. В последния ден от обучението възпитаници на домакините организираха представителна обиколка в сградата на училището.

 

Координатор на проекта за нашата страна бе Владимира Тенева, а представители на прогимназиален и начален етап на обучение бяха Валя Вичева, Диляна Димитрова и Красимира Бакалова.

 

Вашият коментар