Приключи обучението по програма „Обещаващи лидери в образованието“

Седемнадесет български учители от държавни и общински училища се завърнаха от обучение по  програмата „Обещаващи лидери в образованието“, което се проведе през месец октомври 2016.

По време на триседмичното обучение  учителите се запознаха с най-новите педагогически методики, образователни технологии и похвати за измерване на постиженията на учениците. Програмата има силен практически фокус и включи серия от посещения на училища в Ню Йорк и обмен на практики с американски колеги.

През следващите месеци предстои „обещаващите лидери“ да споделят видяното и наученото по програмата в серия обучителни семинари, които ще се проведат в страната.

Програмата „Обещаващи лидери в образованието“ е създадена и финансирана от Фондация „Америка за България“ с цел да подпомогне развитието и модернизирането на българската образователна система. Администрира се от Института за международно образование в Ню Йорк – организация със 100-годишна традиция в осъществяването на първокласни програми за образование и културен обмен.

Вашият коментар