Да поговорим за Европа: Финал

Вчера, 10.07, приключи тридневния семинар, организиран от Европейската комисия „Да поговорим за Европа: Ползите от ЕС за гражданите“.

Денят започна с представяне на  портала PLOTEUS от Боян Петров и Милена Ганчева – Младежки екип Европа. POTEUS е информационен портал, в който е събрана информация за образование и обучение в чужбина, програми за обмен, грантове, допълнителна квалификация, дори и условия за живеене и работа в чужбина. Също така, тук се публикуват и програми за обмен по Erasmus +.

IMG_4590

Людмил Вълков представи европейската трудова борса Euroes, която се обновява на всеки час  и се обявяват всички свободни работни места в държавите-членки на ЕС.

Всеки, който има намерение да живее, учи  или работи в чужбина, може да се консултира с гореспоменатите портали.

Мария Стефанова (Младежки Екип Европа) демонстрира работа с портала eTwinning – общността на училищата в Европа, която насърчава партньорство между училищата по международни проекти, включваща също така виртуални класни стаи и социални мрежи за учители.

IMG_4592

Петя Петрова и Йоана Маринова (Младежки Екип Европа) представи възможности за индивидуално кандидатстване на учители и директори по програма Еразъм +, КД 1, както и възможностите за младежки обмен и създаване на събития в рамките на КД 2 и КД 3.

IMG_4597

Денят завърши с демонстрация на Европейски младежки портал от Иво Анев (Младежки Екип Европа) и представяне на ръководство за учителя „Мистерия със златните звезди“ от Петя Петрова и Йоана Маринова.

IMG_4595

Всички участници получихме сертификати за участие и се заредихме с положителни емоции.

IMG_4610

Благодаря на Младежки Екип Европа и представителите на Европейска Комисия – България  за професионализма и ентусиазма, с които ни презентираха своите теми, както и  за чудесната организация на семинара!

IMG_4604 IMG_4603

Всеки, който иска да е в течение с новостите или проблемите в ЕС, или да се свърже с Европейската Комисия, може да хареса тяхна страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/ECinBulgaria?fref=ts

Вашият коментар