Номинация „Учител на годината“

На 14 май, се проведе ХVІІІ Конкурс „Учител на годината“. Това бе заключителният етап на  на националния конкурс , организиран от Синдиката на българските учители.

Тържествената церемония се състоя в Конгресната зала на хотел „Родина“ в гр. София, където бяха наградени и удостоени със званието „Учител на годината“ изявени учители и директори от цялата страна. Официални гости на събитието бяха: Бойко Борисов – министър- председател на Р България, Маргарита Попова – вицепрезидент на Р България, Пламен Димитров – президент на КНСБ, Йорданка Фандъкова- кмет на гр. София, Милена Дамянова – председател на Комисията за образование и наука към 43-то Народно събрание, Полина Карастоянова- Председател на Комисията по медии и култура към 43-то Народно събрание, Ваня Кастрева – зам.-министър на образованието и науката, Веселин Пенев- областен управител на област София-град и Живка Първанова- зам.-областен управител на област София-град, депутати, директори на дирекции в МОН, социални партньори, медии и др.

IMG_1363

Престижното събитие бе открито от Председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева.

Конкурсът се провежда на две равнища – общинско и национално. Номинираните на национално равнище учители и директори в сектора на средното образование бяха разпределени в 9 направления: „Предучилищно възпитание и подготовка“, „Начално образование“, „Хуманитарно направление“, „Природоматематическо направление“, „Изкуства и спорт“, „Професионално образование“, „Директори и помощник-директори“, „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници”, „Млади учители“. В заключителния етап тържествено се обявяват носителите на приза „Учител на годината” във всяко едно от направленията. На церемонията се връчват и специални награди на Председателя на СБУ.

За мен бе голяма чест и удоволствие да бъда сред номинираните учители за приза в категория „Начално образование“. Тази признателност към моя труд във всички образователни степени,  ме тласка към още по-усилена работа в името на родното образование и развитие на нашите деца.

IMG_1481

С отдаденост и отговорност, учителят е духовен наставник, който вгражда част от себе си в ученика и така остава завинаги свързан с него. Доказателство за верността на думите ми е неизтощимият  човешки порив – жаждата за знания и усъвършенстване. Този порив кове съдбата ни, а съдбата не е въпрос на късмет. Тя е въпрос на избор. Тя не е нещо, за което трябва да се чака, а е нещо, което трябва да се постигне. Награда за учителския труд е отговорът на това предизвикателство.

 За мен тази номинация  означава много – признателност към моя труд и старание и номинация, на целия колектив в СОУ „Константин Константинов“.

Благодаря на на ръководството на училището , което ми даде старт в  кариерното развитие, на колегите за подкрепата, учениците си,  и на семейството си, което винаги е до мен.

Благодаря на г-жа Веселина Бонева, старши експерт „Чужди езици“ и г-жа Мария Петрова, старши експерт в РИО Сливен за гласуваното доверие и предложението за номинацията ми.

Убедена съм, че всички НИЕ сме най-важните хора в училището. От нашата компетентност, умения и желание зависи средата, която ще изградим за постигане на високи резултати. Среда, която може да се превърне в двигател на нашия общ успех в училище.

Благодаря!

IMG_1486

IMG_1499

Още снимки от събитието можете да видите от тук.

Можете да прочете повече тук.

3 мнения за “Номинация „Учител на годината“

  1. Браво, Влади! Напълно заслужено отличие! Радвам се, че познавам учители като теб – докато Ви има, надежда има. 🙂 Пожелавам ти нови върхове – ДЕРЗАЙ! ❤

    Харесвам

    1. Благодаря, Роси! Чудя се, защо теб не те видях на церемонията? Ти заслужаваш тази номинация много повече от мен. Докато има учители като теб, които да ни мотивират да работим и да се развиваме, ще ни има и нас – обикновените учители!

      Liked by 1 person

Вашият коментар