Учебна визита в Професионална гимназия по търговия и технологии „Сандърс“

Професионална гимназия по търговия и технологии „Сандърс“ е първото публично търговско училище в щата Ню Йорк, открито през 1909 година. За повече от 100 години в  училището се предлага комбинирана професионална и академична подготовка, която осигурява на учениците възможност да придобият  умения в програми по заетостта и академична подготовка за колеж.

img_2797

Обучението в училището се  организира в  четири групи, които действат като малки учебни общности: 9-ти клас, технически науки, природни науки и професионално науки. Учениците в девети клас постъпват след положен финален национален тест, на който трябва да са показали резултат най-малко 80% успеваемост. Те  се обучават от  учители  по предмети, покриващи щатския стандарт, използващи интердисциплинарно обучение и гъвкав график, за да се гарантира добра академична основа. В допълнение, подготвителна програма през първата половина на 9-ти клас улеснява прехода към гимназията и развива силни умения за учене и дисциплинирана работна етика. За следващите три гимназиални учебни години, учениците избират  една от 13-те технически, професионални програми  или програми за  заетост, като същевременно продължава да се подготвят за явяване на държавен тест   Regents , както и  подготвителни курсове за колеж.

В гимназия „Сандърс“ има създадена Професионална учебна общност. Учителите, заедно с директора планират учебната дейност. Екипи учители планират заедно интердисциплинарни уроци, които приобщават общите държавни стандарти. Основната концепция е учене чрез правене. В края на учебната година всички ученици имат представителна изява с продукт или проект, които са изработени през годината по специалността.

В училището присъстват  технологични класни стаи, както и специално пригодени работилници, които подпомагат учебния процес и академичното развитие на учениците.

Всеки випуск има съветник (отговорник), който отговоря за цялостната учебна подкрепа на учениците, учебна програма, адаптация, както и за професионалното им развитие.

Гимназия „Сандърс“ е наградена със Синя Лента за Отличие от Държавния Департамент по образование на САЩ.

Advertisements

3 thoughts on “Учебна визита в Професионална гимназия по търговия и технологии „Сандърс“

  1. rosesunrise65 22/10/2016 / 5:26

    Влади, и мен това училище много ме впечатли. Попитахме директора как се поддържа и модернизира такава една база. Той каза, че най-голямото перо от субсидиите идва от проектите и по програмите, с които учителите от училището всяка година участват към съответните министерства и институции. Каза,че досега каквито и да пари да са поискали, не им се е отказало, тъй като са едно от най-водещите училища в страната. Наистина лидери! И екипът е страхотен – толкова земни и общителни хора и толкова дейни – възхитих им се! 🙂

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s